Home 2 sell: verkoopstyling, meubelverhuur, woningfotografie
Home 2 stay: interieurontwerp, interieurstyling, kleuradvies

Naar welk huis gaat u liever kijken?

Veelgestelde vragen verkoopstyling

Waarom verkoopstyling?

Het kopen van een huis is voor het grootste deel emotie. Natuurlijk moet het type woning, het aantal vierkante meters en het aantal kamers aansluiten bij de woonbehoefte van de potentiële koper, maar het gaat toch vooral om de vraag: 'Zie ik mijzelf hier wonen?' Een koper besluit vaak binnen enkele seconden al of uw woning 'het zou kunnen zijn'. De eerste indruk van uw woning moet dus goed zijn. Ook op internet. Want u krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Uw woning ook niet.

Ook voor woningen die al langer te koop staan, heeft verkoopstyling zin. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die al meer dan 1,5 jaar te koop staan, alsnog binnen drie maanden verkocht worden. Styling van zo'n woning en opnieuw aanbieden op internet genereert weer nieuwe belangstelling.

Wat is verkoopstyling?

Verkoopstyling omvat meer dan alleen styling: het zijn tal van maatregelen die u voor een groot deel ook zelf kunt nemen. Denk aan opruimen, erg persoonlijke dingen weghalen, alvast weg doen wat weg kan. In het Engels heet verkoopstyling 'homestaging'. Dat geeft eigenlijk precies aan wat het is: uw huis op het toneel zetten. In de schijnwerpers, looking at it's best.

Het is belangrijk dat de inrichting en uitstraling van uw woning niet te persoonlijk zijn, maar neutraal van stijl. Zodat veel mensen zich erin kunnen vinden en niets afleidt van het belangrijkste: het huis zelf, dat aanvoelt als thuis.

Is verkoopstyling duur?

Verkoopstyling hoeft zeker niet duur te zijn: u kunt veel van de adviezen vaak zelf uitvoeren, vaak zelfs zonder daarvoor geld uit te geven. Uitgangspunt is ook zoveel mogelijk gebruik te maken van wat al in uw woning aanwezig is, zodat de kosten beperkt blijven. Vergeet niet dat als uw woning langere tijd te koop staat dit ook kosten met zich meebrengt. Denk aan de hypotheek, verzekeringen,... Een verlaging van de verkoopprijs bedraagt ook al snel meer dan 5000 euro. Home2s houdt er ook rekening mee dat de kosten voor verkoopstyling daadwerkelijk bijdragen aan een snellere verkoop van uw woning. Het gaat tenslotte om verkoopstyling, niet om interieurstyling.